Matematik

Bestem kvartilsættet

21. april 2012 af SaraLu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme kvartilsættet og har allerede fundet mindste- (44) og størsteværdien (64) ud fra EM 2008. Jeg er usikker på om det er sådan det skal gøres for at finde kvartilsættet og håber at der er nogen der kan rette på mine fejl, hvis det er: 

Nedre kvartil = 51

Median = 57 

Øvre kvartil = 62 

Er det rigtigt? 


Svar #1
21. april 2012 af SaraLu (Slettet)

Billede af opgaven

Vedhæftet fil:Matematik.png

Brugbart svar (2)

Svar #2
21. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Helt rigtigt  ;-)


Svar #3
21. april 2012 af SaraLu (Slettet)

Perfekt! :-D Tak!


Svar #4
21. april 2012 af SaraLu (Slettet)

Der er et andet spørgsmål, som bliver stillet som jeg ikke helt forstår hvordan jeg regne/skrive. Der bliver sagt at jeg sammenligne de to boksplot med hinanden. Men jeg ved hvad jeg skal fokusere helt præcis på.. 

EM 2006: 

Mindsteværdi = 44

Nedre kvartil = 51 

Median = 57 

Øverste kvartil = 62 

Størsteværdi = 64 

EM 2008: 

Mindsteværdi = 50

Nedre kvartil = 54

Median = 59,5

Øverste kvartil = 64

Størsteværdi = 72

 

Hvad er det helt præcis tallene fortæller mig?

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Af plottenes indbyrdes placering fremgår det, at målscoren generelt lå højere i 2006 end i 2008


Hvis du betragter 0- og 100-fraktilen i forhold til medianen, ser du, at i 2006 var der visse kampe (hold?),

der lå langt over gennemsnittet (medianen), mens der i 2008  var visse kampe (hold?),

der lå langt UNDER gennemsnittet.

;-)


Svar #6
21. april 2012 af SaraLu (Slettet)

Figuren viser antal scorede mål pr. kamp ved EM i herre-håndbold i 2006 og 2008. 


Brugbart svar (2)

Svar #7
21. april 2012 af Krabasken (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2016 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hej Sara, 

Sidder med den samme opgave, er du ikke kommet til at bytte om på kvartilsættene fra 2006 og 2008?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2016 af Soeffi

#1 


Skriv et svar til: Bestem kvartilsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.