Matematik

Areal

22. april 2012 af inger91 (Slettet)

Jeg har virkelig brug for hjælp!

Jeg går i 10.klasse, og jeg er ved at forberede min mundtlige prøve i matematik til eksamen, og jeg har valgt emnet Titanic.

Jeg skal udregne arealet af titanic set fra oven, hvor den i den ene ende har en spids som bunden på dette hjerte, som i kan se på dette link. 

http://matematikopgaven.dk/?p=110

Jeg har ingen ide om, hvordan jeg udregner det præcise areal af det, da den buer sådan i siderne.
Håber virkelig I kan hjælpe mig, for det går mig så meget på, at jeg ikke kan sove om natten :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af OhFortuna (Slettet)

To halvcirkler (ADC) og (CED) : Areal 42π = 16π

Trekant CBF har vinkler 30-60-90, så CF=4√3, trekant ABF har arealet: 4*4√3

Bliver cirkelsegmenterne : Sektor A(BF) er 1/6 del af cirklen: 1/6*82π

Segmentet er 64/6π-16√3

se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil:figur.jpg

Svar #2
22. april 2012 af inger91 (Slettet)

Kan du ikke gå lidt mere i dybden, for jeg jeg kan slet ikke forstå, hvorfor du laver de pi tegn og kvadratrodstegn midt i det hele? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2012 af OhFortuna (Slettet)

Jeg gik ud fra at du kender arealet af en cirkel : πr2 og at du ved havd en 30-60-90 trekent er, med mindste retvinkelside a, hypotenuse 2a og retvinkel side a√3.

Kig i dit matematikbog, måske står der noget :-)


Svar #4
22. april 2012 af inger91 (Slettet)

Arealet af en cirkel er pi * r^2

Jeg ved godt at der er 180 grader i en retvinklet trekant.

Men det er jo ikke en retvinklet trekant?
Siderne er jo buede. og det er dem jeg ikke kan finde arealet af.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2012 af OhFortuna (Slettet)

Trekant  CBF in mit figur er retvinklig i C, kig bare.

AF=AB=BF= 8cm, Hvad er ABF for en trekant? Hvad er arealet af den trekeant?

Kig nu på sektor med midpunkt A og endpunkter af buen FB, denne sektor er 1/6 del af cirklen.

Det cirkelsegment med buen BF har så arealet: 1/6 cirkelareal-trekantsareal AFB.

Kig godt på figuren

Vedhæftet fil:figur.jpg

Svar #6
22. april 2012 af inger91 (Slettet)

Trekantens areal: A= ½ * h * g

A= ½ * 6,9 * 8 = 27,6 m2

27,6 - 1/6 = 27,43

Hvorfor skal man minusse 1/6 med 27,6 og ikke plusse?


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.