Matematik

Hjælp til matematik fremskrivningsfaktor osv.

22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg fremskrivningsfaktoren, væksraten og fordoblingskonstanten? af dette ligning? :)

y=789⋅1,8^x

Er der ikke nogle der vil være søde at regne det ud for mig, siden jeg har flre opgaver med disse.

Så jeg kan så hvordan det bliver gjort! :) På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2012 af NeFaX (Slettet)

Fordoblings konstant: T2 = log(2)/log(a)

Så: T2= log(2)/log(1,8) = 1,18

Fremskrivningsfaktoren er a

Så = 1,8

Væksraten kan jeg ikke lige huske


Svar #2
22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Ej Tusind Tak! :)

Kan du ikke også lige hjælpe mig med to andre

y=3⋅2^x

y=4⋅1,5^x


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2012 af nielsenHTX

# 2

væksraten er a-1 så 1,8-1=80%

du har jo allerede fået svar på den først opgave....

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1181281

det er din tur til at prøve nu....

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du fik jo også hjælp til en lignende opgave i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1181442 . Læser du slet ikke de svar, du får?


Svar #5
22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Så: T2= log(2)/log(1,8) = 1,18,

giver det ikke 1,179.... ?


Svar #6
22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#4 forstår ikke de svar du giver


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. april 2012 af NeFaX (Slettet)

#5 jo, men jeg havde bare rundet op


Svar #8
22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#7 Okay, tak for dit svar!


Svar #9
22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

y=3⋅2^x

Så vis man gør sådan her log(2)/log(2)= 1 

er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #10
22. april 2012 af NeFaX (Slettet)

#8 Så lidt :)

#9 jep


Svar #11
22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#Tak! :)

Ved du hvordan jeg finder halveringskonstanten af denne ligning y=0,435⋅0,79^x


Brugbart svar (1)

Svar #12
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du fik jo formlen foræret i den anden tråd i går

x1/2 = ln(1/2) / ln(a)

det drejer sig om at indsætte a = 0,79 og beregne x1/2 .


Brugbart svar (1)

Svar #13
22. april 2012 af NeFaX (Slettet)

Halveringskonstant er givet ved: T1/2 = log(1/2)/log(a)
så: T1/2 = log(1/2)/log(0,79) = 2,94


Svar #14
22. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#13 tak!

Tror vidst også det var den ligning min lærer har vist os :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
23. april 2012 af mathon

Bemærk

                           overensstemmelsen mellem
                            #12 og #13

                            X½ = ln(1/2) / ln(a) = log(1/2)/log(a)                    da logaritmefunktioner er proportionale


Skriv et svar til: Hjælp til matematik fremskrivningsfaktor osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.