Matematik

Funktioner

23. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Sidder med en matematik aflevering som jeg ikke helt kan finde ud af

"Ved afkøling af en væske kan væskens temperatur beskrives ved f(t) = 70 * 0,75^t + 19, hvor t er tiden i minutter efter målingernes begyndelse og f(t) er væskens temperatur til tidspunktet t.
Tegn grafen for t. Hvilken betydning har tallene 70 og 19?
Hvornår er temperaturen sunket til 19°? Hvor varm er væsken efter 20 minutter?"

 

For at tegne grafen t skriver man så bare f(t) = 70 * 0,75^t + 19 ind i feltet?

De andre spørgsmål har jeg også brug for hjalp til

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen f(t) = 19 og dernæst beregne f(20) .


Svar #2
23. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Hvilket af spørgsmålene er det svar til? Den med temperaturen? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2012 af YesMe (Slettet)

Man skal løse ligningen f(t) = 19 er til

Hvornår er temperaturen sunket til 19°?

og beregne f(20) er til

Hvor varm er væsken efter 20 minutter?"


Svar #4
23. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Ja super! Meeeeeen hvordan gør man dette?


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.