Matematik

Vinkel mellem to planer.

24. april 2012 af nordfyn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg finde en vinkel mellem to planer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem vinklen mellem de to planers normalvektorer.


Svar #2
24. april 2012 af nordfyn (Slettet)

Hvad har, som eksempel, en plan 3x+2z-30 = 0 som normalvektor?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den aflæses til (3 ; 0 ; 2) .


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2012 af mathon

da
                                      3x + 2z - 30 = 0
er identisk med

                                      3·x + 0·y + 2·z - 30 = 0                      til sammenligning med

                                      a·x + b·y + c·z + d = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2012 af ioxer (Slettet)

find de 2 normalvektorer og indsæt dem i nedenstående formel:

 

v = Cos-1(( Na * Nb) /( |Na| * |Nb|))

 

 

 


Skriv et svar til: Vinkel mellem to planer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.