Kemi

opgave hvor brom skal adderes

24. april 2012 af psdaoc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa jeg sidder her og skal lave en kemi opgave som lyder sådan:

Beregn hvor meget brom der kan adderes til 7 kg octen.

 

jeg er desværre total blank hvad dette angår og håber der er en eller flere der kan hjælpe mig på rette ved med hvordan jeg lige skal løse den.

 

jeg er klar over at ved en alken der sprænget bliver der 2 ledige carbons som brom hægtser sig på men ved ikke lige hvordan jeg skal beregne denne opgave.

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af mathon

 

                                                      C8H16      +      Br2      --->      C8H16Br2
ækvivalente mængder i g                                112,216              159,808   
                                                                          7000                      x

           forholdsberegning   
                                                   
  x / (159,808 g)  = 7000 / 112,216 = 62,3797                   

                                                      x = 62,3797·(159,808 g) = 9.968,77 g ≈ 9,97 kg brom

 


 


Svar #2
24. april 2012 af psdaoc (Slettet)

mange tak for det hurtige svar men det er vel bare en afstemtreaktion, og ikke en beregning over hvormeget brom der kan adderes til 7 kg octen


Skriv et svar til: opgave hvor brom skal adderes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.