Kemi

Forhold ml. to reaktanter

25. april 2012 af TVDM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

SIdder lidt fast i en kemi-opgave, hvor den ækvivalente mængde af dichlor skal bestemmes ud fra reaktionen:

Ni3S2 + 3 Cl2 --> 3 Ni2+ + 6 Cl- + 2S

Men jeg ved ikke hvilke af følgende der så passer hertil:

n(Ni3S2)= 3*(Cl2)

eller

n(Cl2) = n(Ni3s2)*3

 

Håber nogen kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af mathon

 

      mængdeforhold
                                               Ni3S2   :   Cl2

                                                  1            3

                                                 (1/3)       1

               dvs
                                             n(Cl2) = 3·n(Ni3S2)

                                             n(Ni3S2) = (1/3)·n(Cl2)

                                               

                                             


Svar #2
25. april 2012 af TVDM (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Forhold ml. to reaktanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.