Matematik

Find skæringen?

25. april 2012 af miee95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

 

jeg har fået til opgave at finde skæringen på de her to lineære udviklinger:

3y = x-  1 og x - y = 17

 

Jeg ved godt hvordan man normalt finder skæringen af to forskrifter, men her er jeg fuldstændig blank!

Jeg har prøvet at omskrive forskrifterne, men har ikke kunnet få et ordentligt resultat.

Nogle der er rigtig gode til sådan nogle ting som det her? :)

 

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2012 af NejTilSvampe

3y = x - 1

17 = x - y

3y - 17 = (x-1) - (x-y) 

3y - 17 = -1 + y

2y = 16 => y = 8


Skriv et svar til: Find skæringen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.