Kemi

Bestemmelse af eddikesyre koncentration

26. april 2012 af snittegaard (Slettet)

Hej. 

Jeg har lavet en kemi aflevering om dette. Er der en der er rigtig god til kemi, som vil kigge min aflevering igennem og komme med nogle gode råd hvis jeg har lavet nogle fejl. 

Mvh. Stine


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af mathon

 

      det skal være

                                    CH3COOH (aq)   +   OH- (aq)   --->   CH3COO- (aq)   +   H2O (l)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af mathon

baglæns kontrolberegning til vurdering af øvelsesresultat:

          ved opslag findes
          at en 5 masse% opløsning af CH3COOH har densiteten 1,0055 g/mL = 1005,5 g/L
          

denne opløsnings molaritet
er
                               c = p·10-2·d / M

                               c = 0,05·(1005,5 g/L) / (60,052 g/mol) = 0,837 M

           


Svar #3
26. april 2012 af snittegaard (Slettet)

VI har bare fået af vide af vores lærer at vi bare skulle bruge 1000g :) 
Men tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2012 af mathon

som giver dig
                               c = p·10-2·d / M

                               c = 0,05·(1000 g/L) / (60,052 g/mol) = 0,833 M

          


Svar #5
26. april 2012 af snittegaard (Slettet)

Ja okay :) Tak


Skriv et svar til: Bestemmelse af eddikesyre koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.