Matematik

trigonometriske funktioner + differentialregning

26. april 2012 af dippedutten (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa er gået i stå med en opgave (den er ved hæftet) 

har lavet a og b, men er kommet lidt i tvivl med c. Det der får mig til at tvivle er det med at t E [0;1]

En venlig sjæl der vil hjælpe mig??

 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af mathon

 

                                h '(t) = 50·cos(5t-(π/2))

 


Svar #2
26. april 2012 af dippedutten (Slettet)

så langt er jeg med :) men det er t ∈ [0;1] der forvirre mig.... skal jeg bare glemme det eller??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af mathon

da cos-funktionen er periodisk med perioden 2π

     har du

                            h '(t) = 50·cos(5·(to + Δt) - (π/2)) = 50·cos(5·to- (π/2) + 5·Δt))

hvor
                                5·Δt = p·2π      p∈Z

                                 Δt = p·(2π/5) = p·1,25664

for
                    50·cos(5·to- (π/2)) = ±40

                                                        50·cos(5·to- (π/2)) = 40

                                                        cos(5·to- (π/2)) = 0,80

                                                        5·to- (π/2) = 0,643501

                                                        to = 0,4429
                            dvs
                                                        t = to + Δt = to + p·1,25664 ≤ 1 og p∈Z
                                                       
                                                                t = to + 0·1,25664 = 0,4429
men
da
                                                       cos(2π - (5·(to + Δt) - (π/2)) = cos(5·(to + Δt) - (π/2))
haves for p = 0
                                                        cos(2π - (5·to  - (π/2))   = cos(2π - 5·to  + (π/2)) = 0,80

                                                        2π - 5·to  + (π/2) = 0,643501

                                                        to = 1,4421 som ikke er en løsning da 0 ≤ t ≤ 1
                                        men
                                                        t = to - 1·1,25664 = 1,4421 - 1,25664 ≈ 0,1855      

 

og endelig for

                                                        50·cos(5·to- (π/2)) = -40

                                                        cos(5·to- (π/2)) = -0,80

                                                        5·to- (π/2) = 2,49809

                                                        to = 0,8138

                                     dvs
                                                       t = 0,8138 + p·1,25664     0 ≤ t ≤ 1
                       hvor kun
                                                       t = 0,8138 + 0·1,25664 = 0,8138 er mulig

 

opsummeret

                for
                                           
t = 0,1855      t = 0,4429      t = 0,8138
                                                      

 

           

                                                      

 

                                                              
                               

 


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner + differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.