Matematik
Forskellige opgaver.
Jeg har vedhæftet et billede af to forskellige opgaver, som jeg er i tvivl om hvordan det skal beregnes. Og den sidste opgave, forstår jeg bare ikke. Til den første opgave, tænkte jeg på, at jeg skulle beregne arealet af det indre cirkel (både røde streg og hvide felter), hvorefter det røde areal (rektangel) trækkes for at finde det hvide område. Men, jeg synes ikke, at det er sådan man skal gøre. Altså A = 2πRh - 2Rh3 = 2Rh(π - 3).
Svar #1
27. april 2012 af peter lind
Du bruger forkert arealformel. En cirkels areal er π*r2.
Forstærkning af træhegn er længden af træhegn*50 kr pr m
Nyt hegn koster længde af hegn*200 kr pr m
Adder de 2 udgifter og du har U(x)
Svar #2
27. april 2012 af nielsenHTX
det hvide område er A=den store cirkel - den lille cirkel - stangen(3*diameteren på den lille cirkel), altså;
A= R*π2-rπ2- 2r*3 hvor R=store cirkel og r=lille cirkel.
Svar #3
27. april 2012 af YesMe (Slettet)
Eller skulle det gøres endnu vanskeligere:
A = Rh2π - πr2·(θ/360º)
hvor vi finder θ = 2sin-1(3/(2·Rh))
dvs
A = Rh2π - πr2·(θ/360º) = Rh2π - πr2·((2sin-1(3/(2·Rh)))/360º) ?
#1 Du har ret.
#2 Det er også det, jeg prøver i #0, men har forvekslet 2Rhπ med Rh2π.
Svar #4
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
Opg. med cirkelringen. Den ydre radius er ikke relevant for løsningen af arealspørgsmålet. Arealet af de hvide felter er lig med arealet af en cirkel med radius Rh minus arealet af den røde midterstribe med bredden b. For at bestemme arealet af den røde midterstribe skal man bestemme pilhøjden h i et cirkelafsnit med kordelængde b og cirkelradius Rh . Man finder her
(Rh - h)2 + (b/2)2 = Rh2
Cirkelafsnittets centervinkel θ bestemmes af
cos(θ/2) = (Rh - h)/Rh ,
og cirkelafsnittets areal er da (1/2)Rh2·(θ - sin(θ)) . Arealet af hele den røde midterstribe er så
Astribe = Rh2·(θ - sin(θ)) + b·2·(Rh - h)
Svar #5
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
Opgaven med hegnet: se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1183036
Svar #6
27. april 2012 af YesMe (Slettet)
#3
Glemte at tilføje "·2 - 4·√(r2 - (3/2)2)·(3/2)·(1/2)" ved siden af , altså
A = Rh2π - πr2·(θ/360º)·2 - 4·√(r2 - (3/2)2)·(3/2)·(1/2)
Det er for meget til B-niveau.
Svar #7
27. april 2012 af YesMe (Slettet)
#4
Hvad med den her
Astribe = 2·Cirkeludsnit + 4·trekanter
= 2·(πr2·(θ/360º)) + 4·((1/2)·(b/2)·(√(Rh2 - (b/2)2)
hvor θ = 2sin-1(b/(2·Rh))
Svar #9
27. april 2012 af YesMe (Slettet)
#8
Ifølge tegningen, er der to forskellige radier. Jeg snakker om Rh , den samme radius som dit.
Til #6, skulle der i virkeligheden stå Rh i stedet for r. Men nåede desværre ikke at redigere.
Svar #10
27. april 2012 af Singlefyren (Slettet)
Den kan også udregnes i et koordinatsystem, som integralet af den ene halvcirkel i cirkelligningen,
x2 + y2 = 112 , regnet mellem skæringen med y=1.5
Man isolerer y. Finder den ene halvcirkel og sætter den lig med 1.5 (og finder skæringerne).
Integreres og fratrækker integralet af y=1.5 i samme interval.
Svar #11
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Kombinerer man oplysningerne i #4, får man
Ahvid = π·Rh2 - 2·Rh2·cos-1(√(1 - (b/(2Rh))2)) - b·Rh·(√(1 - (b/(2Rh))2)
Med Rh = 11cm og b = 3cm fås
Ahvid = 314,3378cm2
Svar #12
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
Med Singlefyrens fremgangsmåde i #10 og notationen fra #4 finder man
Ahvid = 4 · 0∫√(Rh^2-(b/2)^2) (√(Rh2 -x2) - b/2) dx
Skriv et svar til: Forskellige opgaver.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
