Matematik

matematik hjælp (rente, SU lån)

29. april 2012 af aastrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er en der kan hjælpe mig med dette spørgsmål (:

 

Peter påbegyndte et studium 1. september 2004 og optog derfor et SU-lån. Peter fik udbetalt
kr. om måneden i perioden 1. september 2004 til og med 1. juni 2010 (i alt 70 gange). Renten på
SU-lånet var 0,30% pr. måned i hele perioden.
2755


a) Gør rede for, at Peter skyldte 214238,25 kr.
den 1. juni 2010.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af jann4298 (Slettet)

2755*1,0370 = 21813,60

Sådan plejer jeg at regne det ud. Men jeg kan se, at det ikke går helt op.. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

2755 kr lånes i 69 mdr., 2755 kr i 68 mdr, ....., 2755 kr i 0 mdr.

2755 * 1,00369  + 2755 * 1,00368 + .... 2755 * 1.0030

 =  n=0Σ69(2755 * 1,003n)  =  214238


Skriv et svar til: matematik hjælp (rente, SU lån)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.