Matematik

Trekants areal

29. april 2012 af zarzer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Jeg har en trekant der har arealet 0.5643147930*m^2, samt ved jeg at grundlinjen er 0.3m.

 

Jeg har gjort som følgende

 

0.5643147930=½*0.3*h

h=2*0.5643147930/0.3

h = 3.762098620

 

Problemet er at jeg har skaleret der med til meter, hvilket gør h 3.7x større en hele min side.

 

Hvad gør jeg forkert, og hvordan kan jeg få den til at blive et tal jeg kan bruge til noget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan har du fundet trekantens areal? Husk, at kvadrater skaleres med kvadratet på den lineære skalafaktor.


Svar #2
29. april 2012 af zarzer (Slettet)

Via integrale af 1 funktion - en anden


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du vil have hjælp med at kortlægge, hvor noget er gået galt, bliver du nødt til at formulere hele opgaven sammen med dine udregninger.


Svar #4
29. april 2012 af zarzer (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede der afbilleder hvad jeg laver. Ignorer cirklen. 

Vedhæftet fil:A1.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis radius i cirklen er 0.15, er trekanten jo en retvinklet ligebenet trekant med kateterne 0.15, så dens areal er

T = (1/2)·0.152 = 0.01125


Svar #6
29. april 2012 af zarzer (Slettet)

Du har misforstået mig. Men er er okay. Fandt løsningen selv.


Skriv et svar til: Trekants areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.