Fysik

Funktioner, integral.

29. april 2012 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende problemstilling jeg ikke forstår:

 

"sammenlign den fundne accelerations-, hastigheds- og sted-funktion med de teoretiske funktioner. Bestem ud fra forsøget en ligning for bane-kurven og sammenlign med den teoretiske"

Vi har lavet nogle grafer, for sted-, hastighed,- og accelerationsfunktionerne ... men deres forskrifter stemmer på ingen måde overhovedet overens med dem vi har udledt i teori.. Skal det gøres på en anden måde eller? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af peter lind

Du fortæller jo intet om hvad opgaven går ud på eller hvad du har lavet, så det er næste umuligt at svare på. Hvis det slet ikke passer med teorien tyder det på, at der en fejl i det. du har lavet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kan vi afgøre, om det skal gøres på en anden måde, når det ikke er oplyst, hvorledes det er blevet gjort?


Svar #3
29. april 2012 af MrEr (Slettet)

#1
#2
Undskyld. Forsøget er det Skrå kast, hvor vi skal kombinere fysik med Matematik, de forskellige formler er udledt med vektorer da det er således vi indrog matematik, og jeg er stensikker på at teori er korrekt. 

Jeg  har vedhæfted her, hvordan jeg har udledt de forskellige funktioner i teori:

Og hvis jeg skal være ærlig, så aner vi ikke hvad  "den fundne accelerations-, hastigheds- og sted-funktion" er, vi har lavet nogle grafer for acceleration, hastighed, og sted, også fundet forskriften for disse, men ingen af dem stemmer på nogen måde overens med teori, da f.eks. hastighedsfunktionen, bare er en liniær forskrift.

Vedhæftet fil:fusdf.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2012 af peter lind

I beregningerne i filen skal der generelt være nogle integrationskonstanter. Det kan være de er 0 i din model; men på grund af dine mangelfulde innformationer kan jeg ikke se det.

Du går bare ud fra at det skulle være teorien, der er galt; men det kan jo også være fra fremskaffelsen fra data eller behandling af data, der er galt


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Der skal stå V0y  nederst i hastighedsvektoren. Ikke V0x.

Hvilke oplysninger er kendt? Kun vinkel og kastelængde?

Benyt evt. at V0y = sin(vinkel) * V0    ,  V0x = cos(vinkel) * V0   (ved ikke om det er relevant)

Har I evt. taget højde for at kastet starter 2 meter over jorden (hvis I kaster)? ( + sx (=2) i x leddet i s(t) vektoren.)

Har I husket at grafen for vektorerne skal tegnes som parameterfremstilling. (mode-->graph på ti89)

 

Hvordan har I målt? Hvilke oplysninger har I brugt for at finde forskrifterne? Hastighed, højde, tid, længde, vinkel, video, måler, tegning/graf?

 


Skriv et svar til: Funktioner, integral.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.