Fysik

Reaktion

02. maj 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folks, har virkelig brug for en løsning til følgende opgave, tak.

Neutronen blev i 1932 påvist ved et forsøg, hvor beryllium bombarderedes med α-partikler. Reaktionsprodukterne er 94Be(α,n) 126C. 

1) Opskriv ligningen på almindelig form.
2) Beregn neutronens fart efter reaktionen, idet man (med god tilnærmelse) antager, at neutronen løber af med overskudsenergien.

Atommasser til brug for løsningen af opgave:

neutron: mn=1,008665 u

helium-4:  mHe=4,002603 u

beryllium-9: mBe=9,012182 u

carbon-12:  mC=12,000000 u

plumbum-206: mPb=205,974440 u

uran-238: mU=238,050785 u

1 mol=6,022045 * 1023 stk.

 


Svar #1
02. maj 2012 af brainiak (Slettet)

Er der virkelig ikke nogen som har en løsning ? )


Skriv et svar til: Reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.