Matematik

hjælp til Eksponentiel udvikling

02. maj 2012 af Monoman (Slettet)

hej jeg har bestem denne forskrift men er ikke sikker på om den er rigtig er der lig nogen der kan tjekke

 

 

Bestem en forskrift for den eksponentielle udvikling, hvis graf går gennem punkterne (1,6) og (3,54).
 

6=b*a2 og  54=b*a2


54/6= b*a3/ b*a1

9=a3/a1
9=a3-1
9=a2
a=2√9= 3
f(x)=b*3x
b=f(x)/ 3x
b=6/3= 2
f(x)=2*3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for den eksponentielle udvikling er f(x) = b · ax , så de to datapunkter giver ligningerne

6 = b · a1 , og

54 = b · a3 .

Divideres den anden ligning med den første, fås

a2 = 54/6 = 9 = 32 , dvs a = 3 , og dermed b = 6 / a1 = 6/3 = 2 , dvs

f(x) = 2 · 3x

Der ser ud til at være nogle tastefejl i din opstilling, selv om du kommer frem til de rigtige konstanter.

Benyt redigeringsfaciliteterne til at gøre fremstillingen mere klar. Benyt knapperne X2 til indeks og X2 til eksponenter.


Skriv et svar til: hjælp til Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.