Matematik

Differentier cosinus funktion

05. maj 2012 af Nugga-t (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er kørt helt kold i en opgave hvor jeg skal tidspunkterne for lav og højvande ud fra en funktion.

Jeg har funktionen f(t)=1,5*sin(0,48*t-1)+3,5.
 

Umiddelbart vil jeg sige at jeg skal at den skal differentieres og at jeg derefter skal sætte f*t(t) til 0 for at finde tidspunkterne ved hjælp af optimering.
Jeg er bare slet ikke med på hvordan jeg gør det med en trigometriskfunktion.

 

Forresten er det fra tidsrummet 0-13 timer.

 

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

f ' = 1,5 * cos(0,48*t - 1) * 0,48

= 0,72 * cos(0,48t - 1) sættes = 0

cos() = 0

Regn selv videre  ;-)


Svar #2
05. maj 2012 af Nugga-t (Slettet)

Tak, jeg er ikke helt med på det der cos()=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2012 af mathon

højvande for 0,48·t-1 = π/2
                                                    kl. 5:21:21

lavvande for 0,48·t-1 = 3π/2
                                                    kl. 11:54:03

     da perioden
                             Δt = (2π) / 0,48 = 13,09  ikke kommer i anvendelse med 0 < t ≤ 13


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Nulreglen: 0,72 * cos(0,48t-1) = 0

cos(0,48t - 1) = 0

0,48t - 1 = pi/2 + p * pi

t = (pi/2 + p * pi + 1) / 0,48 = 5,355825682 for p = 0

t = (pi/2 + 1 * pi + 1) / 0,48 = 11,90081038 for p = 1

Indsæt selv i f(t) så får du y1 = 5 og y2 = 2

Tidspunkterne kan du regne ud vha. de to t'er

;-)


Svar #5
06. maj 2012 af Nugga-t (Slettet)

Tusinde tak alle sammen!

Det var lige hvad der manglede


Skriv et svar til: Differentier cosinus funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.