Fysik

praksis og teori passer ikke ??

05. maj 2012 af thelight - Niveau: C-niveau

hej jeg har et enormt problem her.

 

det jeg ved om linser er at når genstanden er længere væk fra linsen end 2*brædnvidden   så er billedet omvendt og formindsket.....altså det vender på hoved og er blevet mindre......men i mit forsøg var min genstand ikke længere væk end 2*brændvidde og mit billede var forstørret og omvendt.....det vendte på hoved....men jeg kan slet ikke se forskel på om det er et indbildt billede eller et reelt....jeg ved desuden at genstanden ikke må være tættere på lindsen end brændvidden....men hvad sker der hvis en er det?

 

danner samlelinser altid reele bilder og spredelinser altid indbilte ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt linseformlen

(1/f) = (1/a) + (1/b)

hvor f > 0 for en samlelinse, objekafstanden a > 0 "til venstre" for linsen, og billedafstanden > 0 "til højre" for linsen. Hvis a = 2f, er b = 2f, og billedet er omvendt og af samme størrelse som objektet.  Hvis f < a < 2f er billedet stadig omvendt, men større end objektet, og b > 2f . Hvis a = f, dannes billedet i uendelig, og hvis a < f , dannes et indbildt billede.


Svar #2
05. maj 2012 af thelight

vil det sige at man kan benytte sig af eksempler som man sætter ind i linseformlen og det vil forklare hele sammenhængen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er tale om at undersøge funktionen

b(a) = a·f / (a - f) , a ≠ f


Svar #4
05. maj 2012 af thelight

ok mange tak


Skriv et svar til: praksis og teori passer ikke ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.