Matematik

Overflader udfoldnings opgave

07. maj 2012 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

 

Hvordan løser finder man b i den vedhæftede opgave? Mit bud var hypotonosen/b var 10^2+10^2, men det er ikke det korrekte svar... Svaret jf. facitlisten skal være 11,18cm..

Vedhæftet fil: O159.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af peter lind

Hvad spørges der om ?


Svar #2
07. maj 2012 af Vinstrup (Slettet)

Det de spørger om er hvor lang er siden af kassen jf. vedlagte fil (det som de kalder b)


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. maj 2012 af peter lind

Jeg kan ikke rigtig få det med siden af kassen til at stemme med det der på figuren betegnes b.

Hvis det er siden af kassen. Nedfæld højden fra den øverste kant lodret ned på bundfladen. sammen med den skrå kant danner den en retvinklet trekant med den lodrette katete på 10 og den vandrette katete på (40-30)/2 = 5. Den søgte side er hypotenusen


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis du laver et snit vinkelret på kanten får du en trekant, der er 10 høj og 5 bred (40-30)/2

Den skrå side b fås af b2=102+52

c=b-5


Svar #5
07. maj 2012 af Vinstrup (Slettet)

Arh - tak... havde ikke tænkt på (40-30)/2! 

 

Mange tak :D


Skriv et svar til: Overflader udfoldnings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.