Fysik

Hvad går denne formel ud på?

07. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

Hvad går denne formel ud på:

trekantE = m gange c gange trekant T = p gange t

 

??


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af peter lind

Kan vi ikke få hele forklaringen. Man kan ikke gange med en trekant


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Tilførte energi


Svar #3
07. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

Hele formlen:

ΔE = m x c x ΔT = P x t


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2012 af peter lind

tilført energi = masse*varmefylde* temperaturstigning = effekt*tid


Svar #5
07. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

tak.

Hvad med denne formel:

ΔE = R x I2 x t


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. maj 2012 af peter lind

Afsat energi i en modstand er modstand*kvadratet på strømstyrken*tid


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. maj 2012 af FætterGlad (Slettet)

Hvor har du formlerne fra? Det samme sted, som du har dem fra, står der formentligt også, hvad de betyder.

 

ΔE = R x I2 x t

afsat energi = modstand * strømstyrke2 * tid

modstand kan også benævnes som resistans

se http://da.wikipedia.org/wiki/Joules_love#Joules_f.C3.B8rste_lov


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Har hun kopieret??, det var dumt :]


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. maj 2012 af YesMe (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. maj 2012 af MySoul (Slettet)

#9 - 9gagger?


Brugbart svar (3)

Svar #11
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3, #5, #7

Undlad at bruge bogstavet x som gangetegn. Brug i stedet gangeprik · eller til nød en stjerne * . Bogstavet x forekommer i så mange sammenhænge som en variabel i funktionsudtryk og lignende, at man skal afholde sig fra at bruge det som regneoperator.


Brugbart svar (2)

Svar #12
08. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Formlen går ud på at man opvarmer noget stof, sandsynligvis vand, med et apparat der har effekten P.

c er stoffets specifikke varmekapacitet. Formlen gælder hvis al energien er bevaret (lukket system)


Svar #13
08. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

*12 1000tak :) hvilken enhed er c ? stoffets specifikke varmekapicitet?


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. maj 2012 af peter lind

energi/(masse*temperatur) Den præcise enhed er afhængig af hvilken enhedssystem du bruger I SI enheder er det Joule/(kg*ºC) eller Joule/(kg*ºK)


Svar #15
08. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

Tusind tak


Svar #16
08. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

ΔE = R gange I2

Hvad er enheden for R ?


Brugbart svar (2)

Svar #17
08. maj 2012 af peter lind

Det kommer sandelig an på hvad det drejer sig om. Højre side ligner en kendt formel for effekt og så er enheden for R Ohm. Det stemmer bare ikke med venstre side hvor E normalt betegner energi


Svar #18
08. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

thanks for your help.


Svar #19
08. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

hvad angiver hældningskoefficienten a? altså fakta om a. 


Brugbart svar (1)

Svar #20
08. maj 2012 af peter lind

Det kommer an på hvilken hældningskoefficient du taler om.

Hvis du har et nyt spørgsmål så start en ny tråd


Skriv et svar til: Hvad går denne formel ud på?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.