Matematik

ML og Rumfang

07. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg skulle tage en drikkedunk med som jeg gerne ville finde Rumfanget af, men hvad i hulen helved gør jeg??

Altså min lære sagde, at vi måtte fylde drikkedunken med vand og bagefter hælde det i en decilitermål (tror jeg nok det hedder), så jeg kunne finde ud af hvor meget ML/L der kan være i den, og derefter finde Rumfanget.

Men er der en formel eller noget?, jeg kan virkelig ikke finde ud af det.. :(

På forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af HrQuantum (Slettet)

Drikkedunken har vel samme form som en cyinder ? :o)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis dunken er større end decilitermålet, tæller man, hvor mange gange, man kunne fylde det kendte mål, og lægger sammen til sidst.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2012 af SuneChr

Nej, der er ingen formel. Fyld dunken med vand og tøm derefter dunken over i et måleglas, som er inddelt i ml. Rumfanget af dunken er da antal ml, som er det samme som antal cm3 .

Man kan også veje den tomme og den fyldte drikkedunk, fyldt med vand. Forskellen i vægt i gram angiver rumindholdet i drikkedunken i cm3 .

 


Svar #4
07. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#1

Nej, den bliver bredere jo højere op jeg kommer.

#2

Ok, men hvordan finder jeg rumfanget af en drikkedunk, hvor jo højere op jeg kommer desto bredere bliver dunken!?

#3

Ok, det har jeg gjort, og det bliver til 1 l og 450 ml, hvordan finder jeg så rumfanget?? jeg forstod ikke helt det der med cm3, undskyld..  ;)

På forhånd, tak. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. maj 2012 af mette48 (Slettet)

1 liter er det samme som 1 dm3

1 dm3 er rumfanget af en terning på 1dmx1dmx1dm =10cmx10cmx10cm = 1000 cm3

1 dm3 = 1000 cm3

1 l er 1000ml =1000 cm3

 


Svar #6
07. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Aha!, tak for hjælpen!

MEN, kan jeg ikke bare bruge formlen på en cylinder??


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. maj 2012 af SuneChr

# 6  En cylinder er jo lige bred for neden som for oven. Den dunk, du har i spil, er jo bredere for oven end for neden. Derfor gælder rumfangsformlen for cylinderen ikke her. Der er snarere tale om en kegle, uden at jeg har set drikkedunken. Rumfanget af en kegle er  1/3·grundflade·højde . Men bunden i drikkedunken er vel næppe helt plan, som det forudsættes i keglen? Og er siderne i dunken lige som efter en lineal?


Svar #8
08. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#6

Ok, nej det tror jeg ikke.

Det jeg har tænkt mig at gøre er, at hvad hvis jeg tager en decilitermål-halløj og fylder dunken med vand, hælder det derefter i decilitermål-halløj, og bruger formlen på en fylinder der?? Selfølgelig måler jeg ikke til der hvor vandet fylder.!?

Men kan jeg godt det??

På forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Tag et billede af din drikkedunk.


Svar #10
08. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Ok vent....


Skriv et svar til: ML og Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.