Matematik

Tsunamibølges hastighed

08. maj 2012 af Sus92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg har brug for hjælp! Her er mine informationer:

Store jordskælv under oceanerne kan forrsage tsunamier. En tsunamis hastighed afhænger af vanddybden. I nedenstående tabel ses sammenhængen ml vanddybden og tsunamibølgens hastighed:


Det oplyses at hastigheden som funktion af vanddybden kan beskrives ved f(x)=b*x^a
hvor f(x) er hastigheden, mlt i km/t og x er vanddybden, mlt i meter.

Får regneforskriften til: f(x)=11.3013*(x)^(0.4995)

hvor a er 0.4995 og b er 11.3013

b) Bestem en tsunamiblges hastighed p 120 m dybt vand:
For at bestemme hastigheden, stter jeg de 120 ind p x's plads:

Hastigheden for en tsunamiblge p 120 m dybt vand er 123,504 km/t

 

Ved position P er vanddybden dobbelt så stor som ved position Q
c) Hvor mange procent er tsunamibølgens hastighed større ved P end ved Q?

Hvordan udregner jeg c??


Brugbart svar (4)

Svar #1
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

[ (f(P) - f(Q)) / f(Q) ] · 100% = [ (f(2x) - f(x)) / f(x) ] · 100% = [ 2a - 1 ] · 100%


Svar #2
08. maj 2012 af Sus92 (Slettet)

41,37% - lyder det fair?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fair? Det er i hvert fald resultatet med den pågældende model.


Svar #4
08. maj 2012 af Sus92 (Slettet)

Tak for hjælpen ;-)


Skriv et svar til: Tsunamibølges hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.