Matematik
To funktioner f(x) og g(x)
To funktioner f og er givet ved
f(x) = 17-x2 og g(x)=8
Graferne for de to afgrænser et område M, der har et areal.
a) Bestem arealet af M
b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader omkring førsteaksen.
Håber i kan hjælpe
Svar #1
08. maj 2012 af YesMe (Slettet)
Løs ligningen med hensyn til x, at f(x) = g(x).
Du får 2 løsninger og benyt dem som afgrænsning. Lad x1 = a, og x2 = b hvis b > a.
Arealet bestemmes ved, at a∫b f(x) - g(x) dx hvis g(x) < f(x) i intervallet [a ; b].
Svar #2
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
a) Løs først ligningen f(x) = g(x) til bestemmelse af integralets grænser a og b. Beregn så
a∫b (g(x) - f(x)) dx , integreret mellem de to grænser a og b.
b) Benyt formlen
Vx = π·a∫b (g(x)2 - f(x)2) dx
Svar #3
08. maj 2012 af peter lind
Find skæringspunkterne mellem kurven ved at løse ligningen f(x) = g(x). Jeg kalder den mindste rod a, den største b
Arealet = ∫abf(x) -g(x) dx
Rumfang = π∫ab f(x)2-g(x)2dx
Svar #6
08. maj 2012 af YesMe (Slettet)
Genlæs #2 og #3
Det lader til, at du ikke aner hvad du er igang med.
Hvorfor tager du ikke din matematikbog frem og læse om det
- inden du bliver sunket af forvirrelsen?
Svar #7
08. maj 2012 af lalalalama (Slettet)
Havde overset nogle af jeres svar.. beklager, men mange tak :-)
Skriv et svar til: To funktioner f(x) og g(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
