Matematik

finansiel regning, formler???

10. maj 2012 af rikkerasmussen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle af jer der muligvis har ekspemler på følgende formler inden for finansiel regning: 
 

Lav et eller flere eksempler på simpel rentesregning med fremskrivnings-formlen Kn= K0(1+r)n.

Lav eksempler på beregning af An, y og n ved en opsparing (fremtidsværdi).


Lav eksempler på beregning af A0, y og n ved afvikling af et lån (nutidsværdi).


Lav et eksempel på beregning af restgæld.

Håber i vil hjælpe mig hurtigst muligt :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af mathon

 

      restgæld efter p terminer        p<n


                                       Grest = G - a1·((1+r)p -1) / r

                                                          a1 = y - G·r   er første afdrag

 

eks:
          Et lån på 24.000 kr amortiseres med en halårlig ydelse på 1.200 kr, første gang ½ år efter lånets
          stiftelse. Rentesatsen er 4% pr. halvår.

          Bestem restgælden efter 8 år (dvs. efter 16 ydelser).


Skriv et svar til: finansiel regning, formler???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.