Kemi

pH beregning

12. maj 2012 af FosuZ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Prøver at lære at regne pH ud, for en stærk base

25 ml indeholder 0,025 mol NaOH

[OH-]=n/v=0,025/25      pOH=-log(0,025/25)=3

pH=14-pOH

pH=14-3

NaOH væsken har en pH på 11.

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2012 af mathon

[OH-] = n/v = (0,025 mol) / (0,025 L) = 1 M                pOH = -log(1) = 0

pH =14 - pOH

pH =14 - 0 = 14

NaOH-opløsningen har en pH på 14.


Svar #2
12. maj 2012 af FosuZ (Slettet)

Okay, kan godt se der manglede et par nuller.

Kan denne formel kun bruges til stærke syre og baser,

eller kan den også bruges til svagere syre og baser?

Vil gerne lave en pH beregning af eddike.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2012 af mathon

svage syrer    pKs > 4

                                    pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

 


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.