Matematik

To funktioner f(x) og g(x)

13. maj 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

To funktioner f og g er givet ved:

f(x) = -x2+4x+3

g(x) = x2-2x+3

 

Graferne for de to funktioner afgrænser en punktmængde M, der har et areal 

 

a) bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader omkring førsteaksen.

 

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af mathon

  

                    beregn først skæringspunkternes førstekoordinater   a og b

dernæst

                    Vx = π·ab (f(x))2dx - π·ab (g(x))2dx


Svar #2
13. maj 2012 af lalalalama (Slettet)

er det f(x) = g(x)? 

 

solve(-x2+4x+3=x2-2x+3,x) ?


Skriv et svar til: To funktioner f(x) og g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.