Matematik

Beregn skæringspunktet mellem de to rette linjer

13. maj 2012 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg har fået denne her opgave for, ville rigtig gerne lave den, men ved bare ikke hvordan?

er der nogen der kan fortælle, og vise hvordan det fungere?

opgaven: 

Beregn skæringspunktet mellem de to rette linjer

y=-x+4
y=2x+1

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af SuneChr

Find først x ved at sige                     - x + 4  =  2x + 1

y skulle da være let at finde derefter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2012 af peter lind

Du skal løse de 2 ligninger- Dette kan gøress ved at trække den øverste ligning fra den nederste


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af pedersendm (Slettet)

Du ved at -x+4 giver lig y.

Du ved at 2x+1 giver lig y.

Med andre ord, da de begge giver y, kan du sige at -x+4=2x+1

find x. Når du har x kan du finde din tilsvarende y-værdi.

Jeg håber at det hjalp.


Brugbart svar (2)

Svar #4
13. maj 2012 af drdeer (Slettet)

y=-x+4
y=2x+1

 

-x+4=2x+1

-3x=-3

-3x/-3 = -3/-3

 

x=1  

Dernæst sættes værdien ind i en af ligningerne (dette er valgfrit og ændrer ikke på resultatet)

 

y= 2(1)+1=3

y=-1+3=3

De giver altså det samme resultat uanset hvilken ligning du indsætter værdien 1 i.

 

De skærer altså hinanden i punktet (1,3) :)

 


Skriv et svar til: Beregn skæringspunktet mellem de to rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.