Matematik

Matematisk bevis: konstant gange funktion (differentialkvotient)

14. maj 2012 af Sofie-t-p (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal fremlægge et bevis for en konstant gange en funktion og jeg forstår det egentlig godt (OVERORDNET) men jeg kan ikke forklare det ordentligt :)

f(x) = k * g(x) => f´(x) = k * g´(x)

(man skal bruge tretrinsreglen)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2012 af mathon

 

                                  f(x) = k·g(x)

1. trin
                f(xo+h) - f(xo) = k·g(xo+h) - k·g(xo) = k·[g(xo+h) - g(xo)]


2. trin
                (f(xo+h) - f(xo)) / h = k·[g(xo+h) - g(xo)] / h


3. trin
                limes (f(xo+h) - f(xo)) / h = f '(xo) = limes k · [g(xo+h) - g(xo)] / h = k ·g '(xo)
                 h->0                                                h->0

 

                                   


Skriv et svar til: Matematisk bevis: konstant gange funktion (differentialkvotient)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.