Kemi

Beregn stofmængden

20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

Min opgave lyder på: 

Beregn stofmængden af H2O2 i analysen og dermed koncentrationen af H2O2 i OXYDOL. 

 

Hvilke oplysninger jeg jeg bruge til at berenge dette?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af mathon

midddeltallet af 18,20 mL og 18,42 mL natriumthiosulfat er
  
                  18,31 mL

      indeholdende
                                  (0,01831 L ) · (0,100 mol/L) = 0,001831 mol
som ækvivalerer
                                  (1/2)·(0,001831 mol) = 0,000916 mol H2O2


Svar #2
20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

Tak for hjælpen igen!! :-) 

Kan du hjælpe mig med den sidste opgave? 

 

Beregn massen af hydrogenperoxid i analysen og dermed H2O2 - indholdet i OXYDOL i masseprocent - massefylden af OXYDOL sættes til 1,0 g/mL 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af mathon

   M(H2O2) = sum({2,2}*{1.008,15.999}) g/mol = 34,014 g/mol

   0,000916 mol H2Ohar massen

                                                                     m = (0,000916 mol) · (34,014 g/mol) = 0,031157 g


Svar #4
20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

Men jeg skal jo regne det i procent?? :-) 


Svar #5
20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

Eller skal jeg egentlig ikke bare gange resultatet med 100? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2012 af mathon

du har i dine 4 tråde ikke oplyst den samlede masse af OXYDOL


Svar #7
20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

1,0 mL OXYDOL er der i analysen


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af mathon

1,0 mL OXYDOL har - med densiteten 1 g/mL - massen 1g

               du regner nu 0,031157 g i  oricent af 1 g

                   masseprocent = (0,031157 g) / (1 g)  = 0,0311573,1%


Svar #9
20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

Tak. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2012 af mathon

#8


1,0 mL OXYDOL har - med densiteten 1 g/mL - massen 1 g

               du regner nu 0,031157 g i procent af 1 g

                   masseprocent = (0,031157 g) / (1 g)  = 0,0311573,1%


Skriv et svar til: Beregn stofmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.