Matematik

omregne hældningskoef. β log(BMI) til BMI gennemsnit på originalskala?

20. maj 2012 af sprocks (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan du/I mon også svare på, hvordan jeg i en multipel lineær regression omregner hædningskoefficienten β= -0.024 log(BMI) og β= 0.009 log(BMI) til β BMI (gennemsnit) på originalskala?? (det er nemlig mit egentlige problem)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele dit problem, når nu du er så utålmodig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

betingelserne <---- KLIK

"Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar."

 


Svar #3
20. maj 2012 af sprocks (Slettet)

Tak, jeg sætter stor pris på hjælpen! Mit problem er, at jeg har udført en multipel lineær regressionsanalyse med afhængig variabel y = log(BMI) og flere covariate såsom alder og køn. Således får jeg gennemsnitlig ændring i BMI på logskala. Og jeg kan ikke finde ud af at beregne værdien af β BMI (gennemsnit) på originalskala? Håber det er tydeligt formuleret....


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ret tåget formuleret. Hvad laver du gennemsnit af? Hvis log(BMI) er fundet som en lineær funktion af flere parametre, afhænger BMI jo ikke lineært af disse parametre.


Svar #5
20. maj 2012 af sprocks (Slettet)

Jeg prøver at præcisere. Min ligning: log(BMI) = β0 + β1*alder + β2*køn + β3*energiindtag.

Heraf vil jeg f.eks. gerne fortolke resultatet som gennemsnitlig ændring i BMI (original skala), når man bliver 1 år ældre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det kan man ikke fortolke på den måde. β1 angiver en ændring i log(BMI), når alderen ændres med 1 år, dvs en konstant faktor, hvormed BMI ændres.


Svar #7
20. maj 2012 af sprocks (Slettet)

ok. tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af SuneChr

# 0

           log(BMI) = β0 + β1*alder + β2*køn + β3*energiindtag                        log er 10-tals logaritmen

⇔      BMI  =  10^(β0 + β1*alder + β2*køn + β3*energiindtag)

⇔      BMI  =   10^β0·10^β1*alder·10^β2*køn·10^β3*energiindtag

          Nu adderer vi alder med 1 og får 10-tals eksponenten 10^β1·(alder + 1) = (10^β1·alder)·10^β1

          Arbejd nu videre herfra.

          Fortæl, hvis der er indsneget sig et fejlanslag. Din formel er godt nok spøjs og lidt uoverskuelig. 

 


Svar #9
20. maj 2012 af sprocks (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2012 af SuneChr

# 8 fortsat    Den konstant-faktor # 6 nævner er 10^β1 .

                    BMI øges med denne faktor for hvert år.

                    Efter n år øges BMI med faktor  10^(n·β1)   hvis beregningsalgoritmen da gælder.   


Skriv et svar til: omregne hældningskoef. β log(BMI) til BMI gennemsnit på originalskala?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.