Matematik

a^x=b er min vurdering korrekt antaget

21. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

God aften..!

 

Jeg skal have forklaret/løst linging  ax=b

 

Jeg tænker at hvis jeg følger regnereglerne for logaritme (Naturlig logaritme)

 

ln(ab)=lna+lnb

ln a/b=lna-lnb

ln(ax)=x*lna 

Så må jeg jo skulle sige:

 

ln(a)/ln(b)  og b må jo så være noget der ligner b>0

 

Er ikke helt sikker på om det er korrekt antaget ? 

 

Eller i såfald kunne jeg godt tænke med at der var en der kunne forklare det step by step :) 

 

Mange tak på forhånd :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Under antagelsen, at a > 0 og b > 0 , tager man logaritmen på hver side og islolerer så x:

x·ln(a) = ln(b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. maj 2012 af SuneChr

ax = b   ⇔   x·ln a  =  ln b   Vi kan bruge ensbetydende pil, fordi antagelsen går begge veje. Det ligger i, at ln er monoton og har en invers, omvendt funktion. a, b > 0


Svar #3
21. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Vil jeg godt kunne nævne til mundtlig årsprøve (B) at jeg bruger den ovenstående regneregl og derefter det i skriver ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2012 af SuneChr

Tilegner man sig besvarelser på SP og citerer dem ved en eksamen, er det naturligvis eksaminanden, som alene bærer ansvaret for, om besvarelsen er rigtig. Besvareren kan ikke drages til ansvar herfor. Men jeg ville aldrig selv være betænkelig ved at at tro, at # 2 var forkert.   


Svar #5
21. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Nej det er jeg selvfølgelig klar over ! ;)  Det var mere om regnereglen var relavant eller i så fald korrekt at indrage :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. maj 2012 af SuneChr

Regnereglen "logaritmen til en potens" er den, der anvendes, og derfor særdeles relevant at inddrage.


Svar #7
21. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Mange tusinde tak ! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg har svært ved at overskue hierarkiet af nægtelser i din sidste sætning.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2012 af SuneChr

# 4 og 8

Men jeg ville aldrig selv være betænkelig ved at at tro, at # 2 var forkert.

Men jeg ville altid selv være betænkelig ved at at tro, at # 2 var forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2012 af SuneChr

# 9   Kontra.

# 4   Aldrig tvivle på om # 2 var forkert.

        Tvivlen kommer selvfølgelig også rigtigheden til gode, ja.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg går ud fra, at du har tillid til rigtigheden af din sætning i #2 (jeg har intet at indvende til den). Derfor vil jeg mene, at du vil være betænkelig ved at tro, at #2 er forkert. Du vil derfor altid være betænkelig ved at tro, at #2 er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. maj 2012 af SuneChr

# 11  Jo, det er vel mere sprogligt/logisk korrekt at udtrykke det sådan.

Svaret # 2's sandhedsværdi, ville jeg aldrig drage i tvivl, hvis det måske var falsk, for jeg ved det er sandt. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Alternativt:

Du vil aldrig være betænkelig ved at tro, at #2 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. maj 2012 af SuneChr

# 13 Jeg kan ikke være uenig i udsagnet.

Tråden vil sikkert continuere udi morgendagen, og Morpheus har nu bedt om nattero.


Skriv et svar til: a^x=b er min vurdering korrekt antaget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.