Matematik

Kassens højde udtrykt ved x

21. maj 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal lave denne opgave til imorgen, men jeg kan ikke finde ud af dte.

 

Den siger: En kasse uden låg skal kunne rumme 125dm3. Kassens bredde(målt i dm) er x og kassens længde (målt i dm) er x+3

 

a)Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x

 

jeg skal sagt 125=4*x*+4*x+3

                    ⇔125=8x+3 

 

                 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

En kasses rumfang V beregnes ved

V = L · B · H ,

hvor L er kassens længde, B dens bredde, og H dens højde.

Kald denne kasses højde for h, og udtryk så kassens rumfang ved x og h. Benyt så, at V = 125dm3 til at udtrykke h ved x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2012 af aaaaaz (Slettet)

Rumfanget r=l*b*h, r=153, l=x og b=x+3. Dvs 135=x*(x+3)*h <=> 135/(x*(x+3))=h=135/(x^2+3x)

Dvs:

h(x)=135/(x^2+3x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor kommer konstanterne 153 og 135 fra? Er det tastefejl for 125?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2012 af aaaaaz (Slettet)

Jeg beklager mine tastefejl. Jo der skal stå 125 i stedet.


Skriv et svar til: Kassens højde udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.