Kemi

ph beregning ! HELP

22. maj 2012 af Djgyl (Slettet)

hejsa :)

jeg har en opgave som jeg sidder fast i. er der nogen som kan hjælpe med beregninger tak! eftersom jeg har flere opgaver af denne slags ;)

der afvejes 0,200g Naoh , som opløses i vand i op til 1oo mL

a ) beregn opløsningens pH?

 

10 ml af denne opløsning afpippeteres og fortyndes med vand op til 100 ml

b) beregn ph i det fortyndede opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af mathon

M(NaOH) = sum({1,1,1}*{22.990,15.999,1.008}) g/mol = 39,997 g/mol

a)

antal mol opløst NaOH

                                             n = m / M = (0,200 g) / (39,997 g/mol) = 0,005 mol

NaOH-opløsningens
formelle koncentration
                                             c = n / V = (0,005 mol) / (0,100 L) = 0,05 M

                                             [OH-] = c = 0,05 M       da NaOH er 100% ioniseret

                                             pOH = - log(0,05) = 1,3
ved 25ºC
                                             pH = 14 - pOH = 14 - 1,3 = 12,7

 

b)
          fortyndingsfaktor 10 dvs koncentrationen bliver en tidendedel

                                            [OH-] = 0,1·(0,05 M) = 0,005 M

                                            pOH = -log(0,005) = 2,3
ved 25ºC
                                            pH = 14 - pOH = 14 - 2,3 = 11,7

                                           


Skriv et svar til: ph beregning ! HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.