Matematik

Dif. mellem to kvadrattal

28. august 2005 af mjn (Slettet)
Hej.

Jeg har fået to opgaver som skal løses.

Der står "Omskriv til differencen mellem to kvadrattal"

Den ene opgave lyder sådan: (s+t) (s-t)


Jeg fatter intet. Nogle der kan forklare mig hvordan jeg skal regne den ud? Det er sikkert meget enkelt? eller hva.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeps. Du ganger de to paranteser sammen.

Svar #2
28. august 2005 af mjn (Slettet)

Okay. Det fatter jeg ikke. hvad er S+T? Er det bare 'ST' eller hvad.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

(s+t)(s-t) = s^2-t^2

Hvilken bog er opgaven fra?

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #4
28. august 2005 af mjn (Slettet)

Hej #3 opgaven er fra et kopi ark.


Betyder s^2 = s² ??


Dvs. at facit er = s² - t² ?

Men forfor lige minus tegn i midten, hvorfor ikke plus tegn?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Ja, hvis altså du skal gange de to parenteser sammen.

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #6
28. august 2005 af mjn (Slettet)

Ja de skal ganges sammen. Når ikke der står noget tegn imellem regner man det så ikke for et gange tegn?

Facit er bare s² - t² ???? Det er da meget enkelt. Hehe

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Ja, det kaldes den tredje kvadratsæætning, den du lige har benyt dig af:

1. kvadrat sætn.:
(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

2. kvadrat sætn.:
(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab

3. kvadrat sætn.:
(a+b)(a-b) = a^2 - b^2

VI HAR HER BRUGT 3. KVADRATSÆTNING

Mvh
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Skriv et svar til: Dif. mellem to kvadrattal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.