Matematik

hjælp med tangent til ligning

22. maj 2012 af sara2011dk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg sidder og løse mat. opgave og sidde fast i opgave med tangent til ligning. og har brug for jers hjælp.

jeg har en opgave at jeg har en cirkel er givet ved (x-1)2 + (y-2)2 = 25

og en linje er givet ved 4x-3y-15= 0

der står vis, at linjen er tangent til cirklen.

 

Jeg håber jeg får hjælp hurtigt som muligt.

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2012 af peter lind

Vis at afstanden fra cirklens centrum til linjen er radius i cirklen


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan ikke lave tangent til en ligning. Man skal her undersøge, om den forelagte linie er tangent til den forelagte cirkel. Dette gøres ved at finde afstanden fra cirklens centrum til linien. Bestem derfor først cirklens centrum og dens radius, og find så afstanden fra centrum til linien. Hvis afstanden fra centrum netop er lig med cirklens radius, er linien en tangent til cirklen.

Der er muligvis en tastefejl i opgaven her, for den givne linie er ikke tangent til den givne cirkel, men derimod til cirklen med ligningen

(x+1)2 + (y-2)2 = 25


Svar #3
22. maj 2012 af sara2011dk (Slettet)

okay tak for hjælpen peter lind


Svar #4
22. maj 2012 af sara2011dk (Slettet)

Andersen11 tak for det jeg har løst den :)


Skriv et svar til: hjælp med tangent til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.