Matematik

Funktion

23. maj 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har lige et spørgsmål.

Jeg sidder med en opgave, der lyder således:
"To funktioner er givet ved  f(x) = -4x2+20x  og g(x) = 8x
Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner"

Er der mon nogen, der kan komme med en uddybende fremgangsmåde, til at løse denne opgave?
Det ville bare være fantastisk!

På forhånd tak!

 

Jeg er kommet frem til dette indtil videre:  Har lidt dog svært ved at isolere -4x2 )

-4x2+20x=8x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkterne skal ligge på begge funktioners grafer, så man finder skæringspunkters x-koordinater ved at løse ligningen f(x) = g(x), netop som du også har stillet det op. Flyt alle led over på venstre side. Det er en 2.-gradsligning, og denne ligning løses simplest ved at benytte nulreglen.


Svar #2
23. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#1


Skæringspunkterne skal ligge på begge funktioners grafer, så man finder skæringspunkters x-koordinater ved at løse ligningen f(x) = g(x), netop som du også har stillet det op. Flyt alle led over på venstre side. Det er en 2.-gradsligning, og denne ligning løses simplest ved at benytte nulreglen.

Det er da klart, andengradsligning. Hvordan kunne jeg overse det..

Tak)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.