Matematik

Differentiere udtrykket

26. maj 2012 af Haider7 - Niveau: B-niveau

Hvordan differentierer man følgende mht. X og y:

2x^3 + 6x^2 + 8x

Differentiere man ovenstående mht x fås: 6x^2 + 12x + 8.

Man kan ovenstående ligning overhovedet diffentieres mht y, da ligningen ikke indeholder noget y?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Udtrykket er jo nok beregnet på at skulle differentieres mht. x

y = 2x^3 + 6x^2 + 8x

y' = 6x^2 + 12x + 8

;-)


Svar #2
26. maj 2012 af Haider7

Jamen jeg skal have fundet funktionsudtrykkets hældning som fås ved delta Y/delta X /delta y/ delta Y..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Et udtryk har ingen hældning.

Grafens hældning i et punkt, derimod, får du ved at indsætte punktets  x-værdi i y'

;-)


Svar #4
26. maj 2012 af Haider7

Haru du hørt om isokvanter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Isokvanter er niveaukurver for konstant mængde. Hvor kommer det ind i dit spørgsmål?


Svar #6
27. maj 2012 af Haider7

Lad os antage at vi har følgende produktionsfunktion for en isokvant:

K = 2L^3 + 6L^2 + 8L, hvor K = kapital og L = arbejdskraft

Vi vil gerne finde MRTS ( substitutionsforholdet mellem K og L. MRTS findes som delta K/delta X dividere delta K/delta k eller MPL/MPK. 
Funktionsudtrykket differentieret mht L for at finde MPL giver jo: 6L^2 + 12L + 8. Men hvad giver MPK så når man differentierer funktionsudtrykket mht K. Giver det ikke 0, da man ikke har har noget K i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du benytter udtryk og begreber, der nok bedst forstås i VØ forumet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

- Det er i hvert fald svært at finde forbindelsen til overskriften . . .

;-)


Skriv et svar til: Differentiere udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.