Matematik

Skæringspunkter mellem to linjer

27. maj 2012 af Frederikgodt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at læse op til matematikeksamen og har lidt svært ved at finde ud af, hvordan man finder skæringspunkterne mellem to linjer. Jeg har en opgave, der lyder således:

Bestem koordinatsættet til skæringspunkterne mellem linjerne l og m.

l: 2x - 3y = 1

m: x + 6y = 8

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Skæringspunktet findes ved at løse de to ligninger med to ubekendte

l: 2x - 3y = 1

m: x + 6y = 8   ⇔  2x+12y=16

l trækkes fra m

 

2 x +12y -(  2x - 3y) = 16-1

15y=15

y=1  indsættes i m

x+6=8

x=2

skæringspunkt (2,1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2012 af Euroman28

alternativ er at bruge determinant-metoden

http://matb1htx.systime.dk/index.php?id=255

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2012 af Euroman28

for matricer er ikke noget man bruge i Gymnasiet.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
27. maj 2012 af Frederikgodt (Slettet)

Hvorfor skal m blive til 2x+12y=16?


Svar #5
27. maj 2012 af Frederikgodt (Slettet)

aaah har fundet ud af det nu - mange tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. maj 2012 af mette48 (Slettet)

ligning m ganges igennem med 2

for at x-erne går ud når ligningerne trækkes fra hinanden


Brugbart svar (2)

Svar #7
27. maj 2012 af Euroman28

alternativ kan ligning 2 skrives

x + 6y = 8 - > x =8 - 6y

sætter det ind i ligning 1

2(8-6y) - 3y = 1 -> 16-12y-3y = 1 - > 16 - 15y = 1 - >  -15y = -15 hvilket betyder y = 1

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.