Matematik

Årlig rente?

28. maj 2012 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hejsa :)

Efter 15 år er et beløb med en fast årlig forrentning fordoblet. Hvordan finder man den årlige rente?

Skal man bruge fordoblingskonstanten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2012 af mathon

   rente er et beløb

   rentesatsen, r, er en decimalbrøk som oftest omskrives til  procent

 

                               K15 = 2·Ko = Ko·(1+r)15

                                          2 = (1+r)15

                                          r = 21/15 - 1


Svar #2
28. maj 2012 af Hijsa

Men hvor fra får du 1/15?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2012 af mathon

 

                                   15√(2)  = 21/15


Svar #4
28. maj 2012 af Hijsa

Hvor kom 2 tallet egentlig fra?


Svar #5
28. maj 2012 af Hijsa

Nårh ja, glem det!


Skriv et svar til: Årlig rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.