Matematik

Toppunkt uden hjælpemidler? :(

28. maj 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en lidt svær opgave der lyder på: 

Betragt parablen givet ved: y(x)= 2x^2-12x+16

A) Bestem parablens toopunkt uden at gøre brug af toopunktsformlen, og uden at bruge CAS.
Brug først differentialregning til at bestemme 1.koordinaten til toppunktet.
B) Bestem dernæst 2. koordinaten ved hjælp af ligingen.

håber virkelig der er en der kan forklare hvordan man gør :/ ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2012 af WHiP (Slettet)

Det betyder at du sætter y'(x)=0 og løser for x. Dette er førstekoordinaten for toppunktet. Dette x indsætter du så i den oprindelige y(x). Så har du koordinaterne for toppunktet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2012 af hanjohnson

Prøv at se denne video fra FriViden.dk

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tOl9LhODtDM#!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af mathon

brug til kontrol på din beregning
            
                                      y = 2(x2- 6x) + 16

                                     y = 2((x-3)2- 9) + 16

                                     y = 2(x-3)2 + (-2)


Svar #4
29. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

Tak for jeres hjælp :)


Svar #5
29. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

Undskyld jeg lige skriver her igen. men min næste opgave den er nok lidt sværer, da der ikke er nogen ligning jeg kan gå efter der :/.

Betragt parablen givet ved: a*x^2+b*x+c
du skal udlede tooåunktformeln ved brug af differentialregning.Uden at bruge CAS. Brug først differentialregning til at bevise at 1. koordinaten til toppunktet er Tx= -b/2*a. og dernæst Ty= -d/4*a.
husk alle mellemregningerne.

Jeg aner bare ikke hvilken tal jeg skal bruge? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2012 af mathon

 

                           f(x) = y = ax2+ bx + c

                                    f '(xo) ' = 2axo + b = 0

                                                   xo = -b/(2a)

                           f(-b/(2a)) = yo = a·(-b/(2a))2+ b·(-b/(2a)) + c = b2/(4a) - (2b2/(4a)) + (4ac/(4a)) =

                                                              (b2-2b2+4ac)) / (4a) = -(b2-4ac) / (4a) = -d / (4a)

 


Skriv et svar til: Toppunkt uden hjælpemidler? :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.