Matematik
Simpsons metode
Håber virkelig, jeg kan få lidt hjælp :)
Om en given funktion f oplyses følgende
f(-3) = 0, f(-1,5) = 1,25, f(0)=1,5, f(1,5) = 1,35 og f(3) = 0,85.
Bestem arealet afgrænset af grafen for f, x-aksen samt linjen x = 3 vha. Simpsons metode.
Svar #1
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man skal beregne
-3∫3 f(x) dx
ved hjælp af Simpsons metode svarende til h = 1,5 .
Svar #2
29. maj 2012 af peter lind
Se formlen på http://mathworld.wolfram.com/SimpsonsRule.html Brug den på intervallet -3 til 0 og på intervallet fra 0 til 3
Svar #4
29. maj 2012 af elissa92
Jeg siger:
A = 1,5/3 (0+4*(-1,5) + 2 * 1,5 + 4*1,35 + 2*0,85) = 2,05
Svar #5
29. maj 2012 af peter lind
Det er ikke rigtig. Det andet led skal være 4*f(-1,5) = 4*1,25
Det sidste led skal være 1*0,85
Svar #6
29. maj 2012 af elissa92
Er du sikker på, at det sidste led skal være 1*0,85 og ikke 2*0,85? For man skifter jo fra at gange med 4 og 2, ik?
Svar #7
29. maj 2012 af peter lind
Simpsons regel har 1 4 1 i et interval. Hvis du har flere intervaller vil værdien i grænsen mellem intervallerne optræde en gang i det første interval og en gang i det andet interval altså 2 gange ialt. Det sker altså kun for værdierne mellem 2 intervaller ikke på endepunkts intervaller hverken ved start eller slut
Svar #8
29. maj 2012 af elissa92
Men hvis jeg nu skal bestemme en approksimation for 0∫1e-x^2 ved Simpsons metode med n = 4 delintervaller, skal jeg så ikke først bestemme x1 til x5?
Svar #10
29. maj 2012 af elissa92
Super. Jeg løser den på følgende måde:
3/4 * (f(0) + 4*f(1/4) + 2*f(1/2) + 4 * f(3/4) + f(1) = 0,74684
Er det rigtigt?
Svar #12
29. maj 2012 af elissa92
Ja, det var ogs det, jeg mente :) Tak
Nu har jeg endnu løst en opgave vha. Simpsons metoden - men jeg ved bare ik, om jeg har gjort det rigtigt :)
Vi vil i denne opgave bestemme en approksimation for grafen for følgende funktion.
g(x) = 1/3 x3 i intervallet fra a = 0 til b = 4.
0∫4√(1+x4) dx
Det viser sig, at det desværre ikke er muligt at bestemme et algebraisk udtryk for stamfunktionen, så vi vil derfor benytte Simpsons metode til at bestemme kurvelængden.
Jeg har gjort det på følgende måde:
2/3 * f(0) + 4*f(1) + f(2) = 7,1866
Er det korrekt? :)
Svar #13
29. maj 2012 af peter lind
Du mangler en startparentes efter 2/3* og en slutparentes før lighedstegnet. Jeg har ikke regnet efter men ellers er det godt nok.
Svar #14
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#12
Du skal integrere fra 0 til 4. Du har integreret fra 0 til 2.
Skriv et svar til: Simpsons metode
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
