Matematik

Kuglens skæringer med x-aksen

30. maj 2012 af Hiphopopotomus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddaw

En kugle er givet ved ligningen:

 

(x+2)+ (y-2)+ z= 8

 

Bestem kuglens skæringspunkter med førsteaksen?

 

Umiddelbart vil jeg tro, at man bare sætter y = 0 og z = 0, men det giver kun en x-værdi, nemlig 0 medmindre, jeg har lavet en fejl. :)

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af mathon

skæring med x-aksen
kræver
                                   (x+2)+ (0-2)+ 0= 8

                                   |x+2|+ 4 = 8

                                   |x+2| = 4

                                   |x+2| = 2

   dvs
             for x
≥-2
                                  x+2 = 2
                                  x = 0

             for x<-2
                                  -(x+2) = 2
                                 
x+2 = -2
                                  x = -4


             skæringspunkterne er således

                                  S1 = (-4,0,0)    og   S1 = (0,0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af 012343210

se andet svar:)


Skriv et svar til: Kuglens skæringer med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.