Matematik

Hjælp til Voyage 200 definér funktion

30. maj 2012 af STXstudine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal til skiftlig eksamen i matematik imorgen A-niveau og sidder og øver en masse opgaver som jeg ikke føler jeg har 100% styr på.

Her er en opgave som jeg ikke kan forstå:

I en model antages det, at laksens vægt kan beskrives ved en funktion af typen:

V = b*L^a

b) Benyt modellen til at bestemme vægten af en laks, der er 87cm lang. Bestem længden af en laks der vejer 2,56 kg.

Her er mit spørgsmål så,

For at regne med denne funktion, skal den først defineres. Hvilken komando skal jeg bruge til det, når jeg anvender CAS-lommeregneren Voyage 200..

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af ibibib (Slettet)

Har du ikke beregnet a og b i spørgsmål a)?


Svar #2
30. maj 2012 af STXstudine (Slettet)

jo.

a = 3,01581

b = 0,00001


Svar #3
30. maj 2012 af STXstudine (Slettet)

Men jeg ved at vægten skal være 6,74kg,

og hvis jeg bare sætter a og b ind på deres pladser, og så 87 ind på L's plads får jeg 7,06678

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af ibibib (Slettet)

DEt er måske en afrundingsfejl. Prøv at benytte alle decimaler når du indsætter a og b


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp til Voyage 200 definér funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.