Fysik

Hvor lang tid tager det at fordampe 150g vand

31. maj 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Jeg fået opgaven:

Du har i en kasserolle opvarmet 150g vand til kogepunktet. Varmetilførslen fra kogepladen er på 800W. Hvor lang tid går der, før al vandet er fordampet?

Er der nogen der kan sige hvilken formel jeg skal bruge? 

Jeg har kigget lidt på formlen:

E = P*t

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2012 af Mo92 (Slettet)

Du skal bruge den formel ja, men foerst skal du bruge en formel til beregning af energien der skal til for at fordampe de 150 g vand. Du skal bruge formlen

E = m Lf

m = masse af vand i kg
Lf = vands fordampningsvarme = konstant = 2257 kJ/kg

Indsaet din masse i formlen og beregn energien. Indsaet så de resterende kendte stoerrelser i den formel du selv har skrevet. Ser om du ikke kan regne det ud derfra..



 


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2012 af mathon

 

                        energikrav til fordampning         =      tilført el-energi
                                m·Lf                                   =           P·t

                                (0,150 kg) · (2260 kJ/kg)   =      (0,800 kJ/s) ·t

                                              339 kJ                  =      (0,800 kJ/s) ·t

                                                           t              =      (339 kJ) / (0,800 kJ/s) = 423,75 s ≈ 7 min 4 sek

 

..................

          1 W = 1 J/s

          1 kW = kJ/s


Skriv et svar til: Hvor lang tid tager det at fordampe 150g vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.