Fysik

nyttevirknings formel

02. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nyttevirkningsformlen:Enytte/Etilført, er der nogen som kan forklare hvad disse 2 begreber står for, det ville være rigtig godt med et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af NordicGoddess (Slettet)

Jeg har kigget lidt i mine gamle notater og fundet dette: 

Nyttevirkning er hvor meget energi der blev brugt til det ønskede formål.
Når vi så kender hvor meget energi der bliver tilført og afgivet kan man udregne nyttevirkningen ved hjælp af denne formel: n = DELTA.E.vand/DELTA.E.omsat
DELTA.E.vand er den energi som et stof har fået tilført altså det resultat man fik ved hjælp af formlen
DELTA.E = m•c•DELTA.T
DELTA.E.omsat er den energi som et stof har afgivet altså det resultat man fik ved hjælp af formlen
DELTA.E = L•DELTA.m
Når man så har udregnet resultatet får man et decimaltal og ved at gange med 100 får man et procenttal. Derved ved man hvor mange procent af den afgivede energi der bliver brugt på det man ønskede, altså nyttevirkningen.

(DELTA er en trekant, som jeg ikke kan lave herinde)

 

Og et eksempel: 

Så udregner vi nyttevirkningen med denne formel:
n = DELTA.E.vand/DELTA.E.omsat
n = (11314,38 J)/(14430 J)
n = 0,7841 = 78,41 %
Altså er nyttevirkningen for opvarmning af vand med et stearinlys 78,41 %

 

Håber det hjalp lidt


Svar #2
03. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: nyttevirknings formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.