Matematik

Forkorte brøker

03. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvis man får en brøk, der hedder: 2a(x+y) og får at vide, at man skal forkorte den, kan må så godt gange ind i parantesen først og derefter dividere med 2a?

 

Altså: 2a(x+y) = 2ax + 2ay <=> ((2ax)+(2ay))/2a = x + y, eller kan brøken ikke forkortes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af jnl123

en brøk plejer at have en brøkstreg (altså dividere 2 led)..

men 2a(x+y) = 2ax + 2ay    ... det er rigtigt i hvertfald (man kan så diskutere om man forkorter eller ekspanderer i dette tilfælde)

 

2ax + 2ay   kan ikke rigtigt forkortes med mindre der er lighedstegn


Svar #2
03. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

okay - tusind tak;)


Skriv et svar til: Forkorte brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.