Matematik

HF Mat B eksamen uden hjælpemidler

03. juni 2012 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

At løse f'(4) ved hjælp af en figuren hvordan gør man det?
På figuren ser man grafen for f

 

Mvh ILUBABS


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af peter lind

Det var nok en fordel hvis du havde vedlagt figuren. Tegn en tangent til grafen i punktet hvis den ikke er afsat. Find hældningen af tangenten.


Svar #2
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

Jeg vedhæfter lige grafen

Vedhæftet fil:grafen.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af peter lind

Så skal du bare skønsmæssig tegne en tangent til kurven i  (4,3) og finde hældningen af tangenten = f'(4)


Svar #4
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

hvorfor lige i (4,3) ??


Svar #5
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

Er tangenten rigtig tegnet?

Vedhæftet fil:grafen tangent.jpg

Svar #6
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

hældningen på tangenten

3 = 4a + 0
3/4 - 0 = a
0,75 = a

f'(4) = 0,75

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2012 af peter lind

fordi f(4) = 3 og der bedes om f'(4). Tangenten ser rimelig ud


Svar #8
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

er svar #6 rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2012 af peter lind

Det kommer lidt an på hvordan man har tegnet tangenten. Der ligger jo noget af et skøn der. Tager du din  tegning går tangenten gennem (0, 0) og (7, 5) hvilket ikke er helt det samme som #6 men tæt på


Svar #10
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

så er jeg ikke lige klar over hvad jeg skal gøre for at finde hældningen ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juni 2012 af peter lind

hældning = differens mellem y koordinater divideret med differens mellem x koordinater


Svar #12
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

hældning = f'(x) det ved jeg godt,

Men når jeg skal finde f'(4)´, ved jeg ikke hvad jeg skal gøre når det første resultat jeg fik var forkert.

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. juni 2012 af peter lind

Du skulle

1. Tegne en tangent i (4,3)      Er gjort

2. Finde hældningen af den tangent. Hvordan det gøres står i #11. Hældningen af den tangent er svaret  på spørgsmålet


Svar #14
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

er hældningen så 7/5 = 1,4

så f'(4) = 1,4


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. juni 2012 af peter lind

Differencen mellem y koordinater er 5-0 = 5

Differencen mellem x koordinater er 7-0 =7

hældning 5/7


Svar #16
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

så svaret på opgaven er

f'(4) = 5/7

 

da den er en prøve uden hjælpemidler, skal man vel ikke regne 5/7 ud?


Skriv et svar til: HF Mat B eksamen uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.