Matematik
HJÆLP! konstant i ligning!
30. august 2005 af
Swamb (Slettet)
Opgaven lyder:
l => x+3y-100=0
m => ax-5y+1=0
a er en konstant. jeg skal bestemme a således at l er vinkelret på m...
En fortalte mig at jeg først skulle isolere y så det gjorde jeg..
l => y=(-1/3)x+(100/3)
m => y=(-1/5)ax-(1/5)
Men det virker forkert..
jeg har virkelig brug for hjælp!
l => x+3y-100=0
m => ax-5y+1=0
a er en konstant. jeg skal bestemme a således at l er vinkelret på m...
En fortalte mig at jeg først skulle isolere y så det gjorde jeg..
l => y=(-1/3)x+(100/3)
m => y=(-1/5)ax-(1/5)
Men det virker forkert..
jeg har virkelig brug for hjælp!
Svar #1
30. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
ax-5y+1=0
<=>
-5y=-ax-1
<=>
(1/5)ax+1/5
...idet vi dividerer noget negativt med noget negativt, og får noget positivt som resultat.
Og så ved du at
(1/5)*a*(-1/3)=-1
<=>
-5y=-ax-1
<=>
(1/5)ax+1/5
...idet vi dividerer noget negativt med noget negativt, og får noget positivt som resultat.
Og så ved du at
(1/5)*a*(-1/3)=-1
Svar #3
30. august 2005 af Swamb (Slettet)
Nu bliver jeg nødt til at tjekke..
jeg får det til:
a=(-1)/((-1/3)+(1/5)) = 7.5
kan det passe?
jeg får det til:
a=(-1)/((-1/3)+(1/5)) = 7.5
kan det passe?
Svar #4
30. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Nej.
a=-1/([1/5]*[-1/3])
<=>
a=-1/(-1/15)
<=>
a=-15/-1
<=>
a=15
a=-1/([1/5]*[-1/3])
<=>
a=-1/(-1/15)
<=>
a=-15/-1
<=>
a=15
Skriv et svar til: HJÆLP! konstant i ligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
