Matematik
lille mat opg!!
31. august 2005 af
Jesp (Slettet)
En andengradspolynomium er givet ved
fc(x) = x^2 - 2x + 2+ c
Beregn c, så grafen for fc, går gennem punktet (1,5)
Sætter man så ikk bare punktet ind o ligningen, altså
5= 1^2 - 2*1 + 2 + c
5= 3+c
2=c
hvad er det jeg gør forkert?
kan allerede fornemme det..
fc(x) = x^2 - 2x + 2+ c
Beregn c, så grafen for fc, går gennem punktet (1,5)
Sætter man så ikk bare punktet ind o ligningen, altså
5= 1^2 - 2*1 + 2 + c
5= 3+c
2=c
hvad er det jeg gør forkert?
kan allerede fornemme det..
Svar #1
31. august 2005 af matfri (Slettet)
Du gør det helt rigtige...Du regner det bare ikke rigtigt ud:D Det giver c=4 ikke 2 Prøv selv og regne efter...
Svar #2
31. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
1^2 - 2*1 + 2
er ikke lig med 3, men derimod lig med 1. Ellers er det rigtigt nok.
er ikke lig med 3, men derimod lig med 1. Ellers er det rigtigt nok.
Skriv et svar til: lille mat opg!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
