Matematik

Udvidet pythagoras

09. juni 2012 af charlie111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

 

Jeg skal kunne forklare ud fra cosinusrelationerne hvorledes de også er udvidet pythgoras. I den forbindelse ved jeg at det handler om at cos(90)=0, men der hvor jeg kommer i problemer er er at hvis cos=0, så findes der jo ingen trekant - i enhedscirklen ? og det er ud fra den, jeg skal vise det. 

Jeg håber i gider hjælpe mig :)

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Cosinusrealationerne kan anvendes i alle trekanter. Tegn en vilkårlig trekant, og del den op i to retvinklede, - nu kan du anvende pythagoras for at bevise cosinusrelationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2012 af SuneChr

Der er heller ingen trekant for     cos 0o  =  1.

cos x er defineret hele vejen rundt i cirklen som x-koordinaten til vinkelbenets skæring med enhedscirklens periferi.


Svar #3
09. juni 2012 af charlie111 (Slettet)

Jeg takker for svar så hurtigt :) 

Men vil det sige, at jeg kan vise at cosinusrelationerne er "Udvidet pythagoras" når man tager cos(90) ?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Cosinusrelationerne, betegnes som den "udvidet Pythagoras". Du skal ikke bekymre dig om cos(90º), - det har ikke så meget med sagen at gøre.


Svar #5
09. juni 2012 af charlie111 (Slettet)

jamen for at vise at det har sammenhæng med pythagoras, så kan jeg vise at cos(90)=0 ......... er det ikke rigtigt ? 

Jeg takker endnu engang for konstruktive svar :)


Skriv et svar til: Udvidet pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.